1 Mayıs 2008 Perşembe

Grang Theft Auto 4 - Oynanışı



Yeni oyunda, eskiye göre karşımıza birçok alternatif çıkacak. Eski oyunlardaki gibi küçük işlerle başlayıp, en büyük olmak gibi bir şey yok. Bir yerden görev aldıktan sonra, ister sokağın bir köşesinde telefonla sohbet edebilir, yada kız arkadaşımız ile yemeğe çıkıp, hoş bir gece geçirmek size kalmış. Rockstar'ın açıklamalarına göre oyundaki cep telefonu büyük ölçüde önemli olacak. Oyundaki cep telefonu, modern cep telefonlarındaki hemen hemen tüm özellikleri taşıyor.

Eski GTA oyunlarında insanlar genelde tek bir haldeydi. Yeni oyunda insanlara da çeşitli yenilikler eklenmiş, artık sadece sokakta yürüyen insanlar yerine bir köşede bankta oturan, birbirine çarpan, kaldırıma takılıp yere düşen, sokağın köşesinde telefonla konuşan insan, sigara içen insan hatta bizden çakmak isteyen insanlar göreceğiz.

Yeni oyunda elimizdeki alan, San Andreas'ın 3/4'ü büyüklüğünde. Ancak yeni oyundaki şehirde pek çok binaya girebilmek gibi bir imkanımız da olacak. Ayrıca oyunda bindiğimiz taksinin camından bakarak şehri seyredebileceğiz. (3 Boyutlu) Oyunda yeni boyanan araçlar parlarken diğer araçlar biraz daha mat paslı ve kirli bir görünüme sahip olacaklar. Eğer karakterimiz yaralanırsa, etrafta can aramayacağız telefonumuzdan taksi çağırıp, hasteneye gideceğiz. Bu oyunda araç çalmak üstündede durmuşlar. Örneğin; Niko polislerin olmadığı bir yerde aracın camını kırıp sakince gazlayabilecek ancak yoğun bir ortamda önce etrafına şüphe ile bakacak sonra tedirginlikle camı kırıp endişeyle gazlayacak. Silahlarımızı eskisi gibi bir dükkandan değil, sokak aralarından yani gizlice alacağız. Sniper türü silahların modifiye edilebileceği duyurulsa da bunun sevinci araçların modifiye edilemeyeceğini duyduğumuzda biraz kırılıyor. Bu arada yayalar ve polisler suç işleyen kişiyi tanıyabiliyor.(ki bu özellik oyunu oynarken biraz zorlayabilir). Ayrıca sokakta elinizde silahla dolaşırsanız herkes bir anda panikliyebiliyor. Bir dergi editörü onlara verilen demo da bir stand-up bar görmüş ancak Rockstar Games editörü tembihlemiş bu yüzden esprileri bizimle paylaşamıyor ancak çok güleceğimizi garanti ediyor. Görevi başaramazsak telefonumuza "Tekrar denemek ister misin?" diye mesaj geliyor.

Hiç yorum yok: