1 Mayıs 2008 Perşembe

GTA IV (Grand Theft Auto 4)



İlk tanıtım filminin 29 Mart'ta çıktığı GTA IV'ün, 16 Ekim 2007'de Playstation 3 ve Xbox 360 için çıkacağı duyuruldu. 1 Nisan 2007'deki açıklamada ise oyunun Nintendo Wii oyun konsolu içinde çıkacağı duyuruldu. Ancak Wii'nin Xbox 360 ve PS3'e göre daha mütevazi grafik gücü muhtemelen eski GTA motorunun kullanımıyla detayları etkileyecekken, bazı özelliklerin (hareketli kontrolle beraber) sadece Wii sürümü GTA IV için yapılacağı duyumlardan.

Dördüncü serinin ilk oyununda oynanacak karakterde belli oldu. Rus aksanlı bir göçmenin Amerika'ya gelmesiyle başlayan hikayenin kısa tanıtım filminde New York şehrinin bilinen yerleri göze çarpıyor (Özgürlük Heykeli, Times Meydanı gibi). Oyun Rockstar Advanced Game Engine (RAGE) motorunu kullanacak. Rockstar'ın açıklamasına göre kısa tanıtım filmi gerçek zamanlı olarak oyun içerisinden alınmış. Gözükene göre yüksek detaylı grafikler bilgisayar sürümü için hızlı bir sistem gerektirecek.

Grafik detayının arttırılmasının yanında şehir hayatı daha karmaşık ve dolayısıyla gerçeğe yakın olacak. New York şehrine olan benzerlik ise oyundaki aşırı suç eğilimi nedeniyle burada yaşayanları üzmüş.

GTA serilerinde özellikle 3D görünüme geçildikten sonra birbirinin aynı karakterleri yolda sıkça görmek canınızı sıkmışsa, GTA IV'de karakter bolluğu ve detaylarla bunun aşılacağını belirtelim.

1 dk 3 saniyelik videoda karakterimizin söylediği sözler şu şekilde: "Life is complicated; I killed people, smuggled people, sold people. Perhaps here, things will be different". Anlaşılan o ki, hayatı anlaşılması güç bulan karakterimiz pekçok kötü işe bulaşmış ve Amerika'daki yeni yaşantısında hayattan değişik birşeyler bekliyor.

Hiç yorum yok: